Taustaa

Bunda treenimuoto tulee Brasiliasta. Bundan kehittäjä Mari Valosaari on asunut Rio de Janeirossa vuosina 07-08 ja vieraillut maassa vuosittain vuodesta 2006.

Bunda on portugalia ja tarkoittaa peppua. Mari tutustui ja ihastui tähän treenimenetelmään käydessään Brasiliassa kuntosalilla. Bunda work out (Local) on Brasilialainen tapa pitää ryhmäliikuntatunteja, mutta nämä painot löytyvät myös kuntosalin puolelta yksilötreenaamiseen. Näihin nilkkapainoihin törmää Brasiliassa lisäksi monen kotona. Mari on halunnut tuoda Bundan Suomeen jo pitkään. Ensin jo vuonna 2009 hänen oli tarkoitus aloittaa perinteisten nilkkapainojen maahantuonti. Aika ei kuitenkaan ollut vielä tuolloin se oikea. Vuonna 2012 syntyi idea säädettävästä mallista, mutta raskaus tuona kyseisenä vuonna vei huomion ja tuotekehitys jatkui vasta loppuvuonna 2014. Nyt Bunda on valmis ja on aika treenata pakarat kuntoon!

Se miksi Mari halusi kehittää säädettävän Bundan on rahan ja tilan säästö. Silloin, kun kehitystä tapahtuu ei enää tarvitse ostaa kokonaan uusia painoja kotiin. Riittää vain, että samaan runkoon ostetaan lisäpaino ja kehitys voi jatkua!